Тарасюка замінить Горбулін, пише "Шпігель"

Четвер, 14 вересня 2000, 13:15
Журнал "Шпігель" стверджує, що "в президентській службі в Києві ходять чутки про досить близьку відставку прозахідного міністра закордонних справ Бориса Тарасюка". Водночас називається ім'я Володимира Горбуліна, багаторічного радника Леоніда Кучми, який завжди виступав за тісну оборонну співпрацю з Росією і підкреслював, "що військова солідарність з Росією має для Києва більше значення ніж співпраця з країнами НАТО".

 
 
"Шпігель" вважає такий курс зрозумілим і нагадує про 3-мільярдний газовий борг Києва Москві та енергетичну прив'язаність України до російського газу та нафти, вважає оглядач радіо "Свобода".

"Поки що український уряд не робить навіть ввічливих заяв про свої наміри добиватися членства в НАТО, і нині все сильніше схиляється до Росії", - пише "Шпігель".

На думку оглядача радіо "Свобода", німецький часопис останнім часом спричинився до конкретизації деяких аспектів політичної позиції українського президента, а також зовнішньополітичної концепції нинішньої української влади.

Остання стаття з'явилася не випадково, бо у п'ятницю у Парижі відбудеться самміт Європейський союз – Україна. Тому й автори "Шпігеля" вказують на те, що можна очікувати нового у зовнішньополітичній орієнтації Києва, каже радіо "Свобода".

Німецький часопис наводить слова Леоніда Кучми кінця серпня, часу переговорів з Володимиром Путіним, коли український глава недвозначно заявив, про свої рішучі намагання "уникнути економічної конфронтації з Росією".

У журналі також вміщене фото, на якому Леонід Кучма і Володимир Путін ставлять по свічці у храмі і свічечка українського глави нахилена саме у бік Путіна. Такий собі фотообразок, як кажуть православні, з натяком…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування