Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія "настучала" на Україну

П'ятниця, 15 вересня 2000, 12:34
"Дискримінація російськомовних ніде не сягає таких масштабів, як в Україні". Так Олександр Блохин, російський міністр у справах федерації, національностей і міграційної політики, поскаржився на Україну Верховному комісару ОБСЄ у справах національних меншин Максу ван дер Стулу.

Комісар ОБСЄ вже кілька місяців курсує між сусідніми державами, вислухуючи абсолютно протилежні думки про політику влади до нацменьшинств. Як передає ИТАР-ТАСС, поки що ван дер Стул не готовий робити остаточні висновки і продовжує вивчати проблему. Думку комісара можна буде почути не раніше, ніж через місяць або два, повідомляє ІТАР-ТАРС.

У відповідь на аргументи України про недотримання прав українців у Росії, пан Блохин запропонував діаспорі проявляти більше ініціативи, пише московська газета "Время МН". Поки, на думку міністра, всі українці, що мешкають у Росії, чудово володіють російською і не завжди навіть розуміють по-українськи. Щоправда, пан Блохин визнав, що зараз в Росії, де проживає 3,3 мільйони українців, всього кілька десятків українських шкіл.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування