Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не може вважатися демократичною, якщо журналіст повинен боятися виходити на вулицю

Понеділок, 18 вересня 2000, 20:48
Заява Кримськой Асоціації вільних журналістів

Кримська Асоціація вільних журналістів приголомшена зникненням відомого українського журналіста Георгія Гонгадзе. Останні події довкола нашого колеги, коли протягом довгого часу на нього й інших співпрацівників інтернет-видання "Українська правда" чинився неприхований тиск, що примусив Гонгадзе звернутися з відкритим листом до Генерального прокурора України, пояснюють: те, що сталося - не випадковість. На наш погляд, це спланована акція, мета якої - залякати журналістів, які працюють в опозиційних ЗМІ.

Ми вважаємо, що те, що трапилося з Гонгадзе, стало останнім дзвінком, який має примусити політиків, журналістів і громадськість загалом задуматися про те, в якій країні ми живемо. Ця країна не може вважатися демократичною, якщо журналіст, що пише правду про владу, повинен боятися виходити на вулицю.

Кримська Асоціація вільних журналістів звертається до президента України та керівництва правоохоронних органів з вимогою зробити все необхідне для оперативного пошуку Георгія Гонгадзе, ретельного й об'єктивного розслідування причин його зникнення. Ми звертаємося до своїх колег журналістів з пропозицією - якщо найближчим часом доля Гонгадзе не проясниться, - провести загальноукраїнську акцію в захист свободи слова в Україні, на захист права журналіста виконувати свій професійний обов'язок без загрози для особистої безпеки.

Координаційна рада
Асоціації вільних журналістів Криму

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування