Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волков і його "Відродження регіонів" обіцяють знайти тих, хто стоїть за викраденням Гонгадзе

Середа, 20 вересня 2000, 19:24
Лідер парламентської групи "Відродження регіонів" Олександр Волков наполягає на політичній версії зникнення Георгія Гонгадзе. Нагадаємо, що відразу після того, що трапилося з Гонгадзе, ми фактично назвали прізвище Волкова серед тих, хто може бути зацікавлений у його зникненні. Його прізвище в зв'язку з цим випадком звучало на всіх прес-конфренціях, майже на всіх каналах.

Всі чекали його реакції, і тому, як тільки він з'явився у парламенті, журналісти не давали йому проходу. Нагадавши, що зараз розглядаються декілька версій щодо зникнення Гонгадзе, він заявив, що передусім розглядає саме "політичну версію, пов'язану з його професійною діяльністю".

"Те, що відбувається, - страшні речі. Люди, які задумали цю інтригу, сподіваються залишитися безкарними. Ми знайдемо тих, хто стоїть за цим", - заявив Волков.

Він готовий увійти до складу депутатської слідчої комісії з розшуку, якщо вона буде створена, і робити все можливе для розкриття обставин подій навколо Гонгадзе.

Зрозуміло, що журналісти попросили Волкова прокоментувати той факт, що Гонгадзе критикував і його особисто. На це він сказав наступне: "Ну так що? Він мене не критикував, він просто передруковував сміття, зібране до цього, і друкувалося про мене вже 5 років. Яка різниця, з якого сайту виймати - з російського або з українського?".

Наступне питання - про інформацію з Грузинського посольства, коли невідомий зателефонував до посольства і назвав у числі тих людей, хто може щось знати про долю Георгія, міністра внутрішніх справ Юрія Кравченко, його, Волкова, і кримінального авторитета Киселя. "Треба, щоб коментар давав той, хто дзвонив", - сказав Волков і повідомив, що ця людина телефонувала з аналогічною інформацією і до газети "Свобода".

Відповідаючи на питання журналістів, чи не може цей дзвінок бути провокацією, направленою проти нього, Волков відповів запитанням: "Ну, а як ви вважаєте?. Це ж не те щоб білими нитками шито - суворими нитками. Але те, що за цим стоять професіонали, які або сьогодні, або колись працювали в спецслужбах, це - сто процентів".

Питання: "Чому намагаються перевести стрілки на вас". Відповідь: "Це запитання необхідно задати тим людям, які за цим стоять. Я не хочу обговорювати тут це питання. Ви подивіться, хто користується дивідендами з цього, які заяви у Верховній Раді".

Трохи раніше, вранці, група "Відродження регіонів", яку очолює Волков, виступила зі спеціальною заявою з приводу розшуків Гонгадзе. Депутатська група поділяє стурбованість громадськості з приводу зникнення Гонгадзе і вимагає від правоохоронних органів найшвидчого розслідування.

Оперативні заходи розшуку, зроблені органами внутрішніх справ, зазначає група, поки не дали позитивного результату. На сьогодні відпрацьовується декілька версій, які, на думку групи, "дозволять прояснити реальний хід подій".

"Нас насторожують спроби певних політичних сил використати цей факт заради досягнення власних сумнівних цілей… Ми переконані, що такі дії наносять непоправного збитку моральному здоров'ю суспільства", - говориться в зверненні.

"Відродження регіонів" вважає, що, враховуючи попередні трагічні випадки з українськими журналістами, "настала година зважено і неупереджено з'ясувати всі обставини, за яких представникам мас-медіа довелося сплатити надмірну ціну за можливість виконувати свої професійні обов'язки".

Члени групи переконані, що без такого публічного обговорення неможливо подальше утвердження демократичних принципів держави і пропонує створити з цього приводу тимчасову слідчу комісію парламенту.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...