Жоден з політиків не звернувся до Генпрокуратури, щоб з'ясувати обставини зникнення Георгія Гонгадзе

П'ятниця, 22 вересня 2000, 15:35
Парламент сьогодні так і не почув звітів Міністра Внутрішніх Справ Юрія Кравченка та Генерального прокурора Михайла Потебенька про хід розслідування справи зниклого журналіста Георгія Гонгадзе. Обидва викликаних знаходяться зараз у відрядженнях: Потебенько у Швеції, Кравченко в Харкові.

Замість себе вони вислали звітувати своїх заступників. Така зневага до парламенту змусила депутатів протягом 45 хвилин вирішувати чи слухати заступників чи дочекатись керівників МВС та Генпрокуратури. В остаточному варіанті парламентарі вирішили, заслухати звіт заступника Генерального прокурора Сергія Винокурова, та дочекатись повернення міністра МВС Юрія Кравченка.

Сергій Винокуров ще раз повідомив, що справою Георгія Гонгадзе займається весь особовий склад МВС, а це сотні правоохоронців. ЗамГенпрокурора підтвердив існування Відкритого листа до Генеральної прокуратури, який ще в липні написав Георгій. Зараз усі факти викладені у цьому листі – перевіряються. Відповідаючи на питання депутатів, Сергій Винокуров не став спростовувати інформацію про те, що всі телефони Георгія Гонгадзе прослуховувались.

"Це питання для нас не нове, воно буде обов'язково розслідуватись" – повідомив Сергій Винокуров. Коментуючи "політичність" справи Гонгадзе, заступник Генерального прокурора відзначив, що це йому ніяк не заважає, оскільки до цього часу, крім кореспондентів , ніхто з політиків до нього не звертався. Винятком був лише Юрій Кармазін, якому Верховна Рада доручила з'ясувати обставини зникнення журналіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування