Кримські журналісти закликають Президента зробити все можливе для пошуку Гонгадзе

П'ятниця, 22 вересня 2000, 19:56
Президенту України
Леоніду Кучмі

Звернення


Ми, кримські журналісти протягом останніх 6 днів з тривогою і надією чекали вістей про долю свого колеги, керівника проекту Інтернет-газети "Українська правда" Георгія Гонгадзе. Його зникнення не просто приголомшило нас, але і примусило в черговий раз зробити висновок про те, що країна, у якій життя і безпека журналістів постійно зазнають загрози, не може вважатися демократичною і по-справжньому цивілізованої, такої, де свобода слова і право на свою власну цивільну позицію - вища цінність. На наш погляд, те, що трапилося з Гонгадзе – акція залякування, направлена проти всієї української журналістики, всього суспільства, що підриває авторитет влади і Президента.

Досі, спостерігаючи за тим, що відбувається з нашими колегами в Росії і Білорусії, де випадки із зникненням працівників ЗМІ не рідкість, ми вважали, що в нашій державі таке неможливо. Тепер ми знаємо, що повинні бути готові до всього. Дії МВС, СБУ, Прокуратури України, що займаються, на наш погляд, не ефективним пошуком журналіста, що пропав, а розробкою зручних для них, а тому некорисних і фантастично сміхотворних версій - лише підтверджують це переконання.

Ми, кримські журналісти, звертаючись до Вас, як Президента країни, в якій ми живемо і працюємо, відображаючи інтереси людей, що обрали Вас на цей пост, закликаємо Вас зробити все можливе для того, щоб знайти Георгія Гонгадзе. У Ваших руках величезна влада і величезні можливості для того, щоб довести і журналістам, і всьому суспільству, що Україна - мирна, гуманна, цивілізована держава, а не країна, що веде війну з власними громадянами, які відстоюють свободу слова.

Прийнято на зборах кримських журналістів 22 вересня 2000 року

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування