Ідея державного перевороту здається малоймовірною. І не тільки журналістам

Субота, 23 вересня 2000, 19:38
Не тільки журналісти скептично ставляться до повідомлень про конституційний переворот в Україні. Заступники глави парламенту Віктор Медведчук і Степан Гавріш також піддають сумніву це сенсаційне повідомлення СБУ.

Обидва вони зараз знаходяться у Харкові, де і відповіли на запитання журналістів.

"Говорити про те, що декілька людей можуть захопити владу в Україні озброєним шляхом - просто несерйозно. Державної влади в країні нічого зараз не загрожує, в тому числі такі спроби, про які говорилося учора", - вважає Медведчук.

А Гавриш звернув увагу на те, що заява відповідальних посадових осіб СБУ носила "зайву сенсаційність", а сама їх заява "носить дестабілізаційний характер". Гавриш нагадав, що "керівники правоохоронних органів України нещодавно заявляли, що в Україні ситуація стабільна".

Нагадаємо, що сам президент дізнався про переворот, що не стався, приблизно у той же час, що і громадськість. Вся інформація про акцію, що готується, сконцентрована у руках голови СБУ Леоніда Деркача, який не тільки не ділиться якими-небудь подробицями, але навіть не вважає потрібним повідомити кількість затриманих осіб.

Більш того, якщо мова йшла про диверсію на ЧАЕС і інших стратегічних об'єктах, то акцію, що готується, можна розцінити, як акцію терору і залякування, але ніяк не спробу державного перевороту.

Якщо СБУ виявила і документи, готові для підписання новим керівництвом країни, то, принаймні, хтось з них повинен знати цих людей. І ніхто не повірить, що новим керівником країни може стати нікому не відома людина. Так назвіть імена, пане Деркач!

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування