Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Леоніде Даниловичу, вам лист!

Вівторок, 26 вересня 2000, 13:51
english version

Комітет із захисту журналістів - найавторитетніша міжнародна організація із захисту прав журналістів з штаб-квартирою в США - направив на ім'я президента України Леоніда Кучми лист. У посланні виражається "глибока занепокоєність із приводу зникнення відомого українського журналіста, керівника Інтернету-проекту "Українська правда" Георгія Гонгадзе".

Як повідомляється в листі, "ця подія стривожила журналістську громадськість в Україні та ще більше підірвала і без того хитку довіру до Вашого уряду щодо дотримання свободи преси", передає Інтерфакс-Україна. Організація закликає Л.Кучму вжити всіх можливих заходів щодо забезпечення безпеки журналістів в Україні. "Ми чекаємо на Вашу відповідь", - закінчує лист виконавчий директор Комітету із захисту журналістів Енн Купер.

Комітет із захисту журналістів (CPJ) закликає правоохоронні органи ретельно розсліджувати зникнення Г.Гонгадзе і регулярно інформувати громадськість про хід розслідування. Як передає Інтерфакс-Україна, CPJ звертає увагу президента на факти, що викладені у відкритому листі українських журналістів - смерть кореспондента газети "Київські відомості" Петра Шевченка, знайденого повішеним на околиці Києва в березні 1997 року, а також вбивство в серпні 1997 року головного редактора газети "Вечірня Одеса" Бориса Дерев‘янка.

Комітет із захисту журналістів зазначає, що, за даними розслідування, проведеного комітетом, в 2000 році в Україні 2 журналіста були побиті після того, як опублікували статті про корупцію в органах влади. "Ці випадки показують, що українські журналісти ризикують життям, критикуючи урядових чиновників або інші впливові фігури. Комітет із захисту журналістів протестував проти цих нападів в листах на Ваше ім'я, однак, не отримав відповіді", - говориться в посланні CPJ.

Копії листа відправлені, зокрема, генеральному прокурору України М.Потебенько, послу США в Україні Стівену Пайферу, а також на адресу провідних міжнародних журналістських і правозахисних організацій. У списку 10 лідерів держав - ворогів преси, що підготував Комітет із захисту журналістів в 1999 році, Л.Кучма зайняв шосте місце.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
17:06
В якій європейській країні діти найбільше зловживають алкоголем – дослідження
Усі новини...