Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Державний переворот – вигадка СБУ, вважає російська преса

Вівторок, 26 вересня 2000, 19:44
Державний переворот, анонсований і успішно попереджений СБУ, виявився лише зброєю в боротьбі силовиків за вплив на президента. До такого висновку приходить у вівторок московська "Независимая газета".

"Боротьба між СБУ і військовою розвідкою України закінчилася поразкою генералів Міністерства оборони", - пише "Независимая газета". Так, за даними газети, на другий день після сенсаційного успіху СБУ Леонід Кучма без пояснення причин відправив у відставку все керівництво військової розвідки Міністерства оборони України: начальника Головного управління військової розвідки Міноборони (ГУР МО) генерал-лейтенанта Ігоря Смешко і начальника зовнішньої розвідки цього ж відомства генерал-майора Юрія Прокофьева. Місце керівника ГУР МО займе начальник Національної академії збройних сил України генерал-лейтенант Віктор Палій.

"Противники Леоніда Деркача, в тому числі і керівники військової розвідки, неодноразово намагалися довести до перших осіб української держави інформацію про те, що СБУ під виглядом боротьби за економічну безпеку країни захищає інтереси тільки своїх бізнесу-структур. Як відомо, син голови СБУ - народний депутат України Андрій Деркач - є українським олігархом, прибутковий бізнес якого полягає в лобіюванні інтересів найбільших зарубіжних компаній", - пише газета.

"Голова СБУ Леонід Деркач користується абсолютною довірою нинішнього президента України. Він протягом багатьох років займає ключові силові посади і неодноразово доводив свою відданість Леоніду Кучмі, тому історія з гіпотетичним державним переворотом приречена на забуття. Керівники військової розвідки виконали роль агнеців, принесених в жертву за гріхи інших. Падіння фаворитів відкладається на невизначений час", пише "НГ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...