Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ знайшла російський слід у заколоті

Четвер, 28 вересня 2000, 15:14
СБУ продовжує викорчовувати бур‘ян державного перевороту. Проти одного з активістів російської патріотичної опозиції Олександра Козлобаєва в Україні порушене кримінальну справу. Пан Козлобаєв попався як співорганизатор змови повалення діючого режиму.

Олександр Козлобаєв носить гучний титул голови постійно діючої президії Верховної Ради СРСР. Як повідомляє Інтерфакс-Україна, карну справу проти нього порушила Служба безпеки України в Чернігівській області.

На запит УП посольство Росії в Україні не змогло повідомити, чи є пан Козлобаєв громадянином Росії. Поки також невідомо, чи буде дипломатичне представництво офіційно реагувати на дії спецслужби.

Також стало відомо, що в ході розслідування повторно був затриманий депутат Чернігівської міськради Володимир Коваленко, що очолює Новозаводську організацію Всеукраїнського союзу радянських офіцерів. Сталося це через його надмірну балакучість. Як повідомив начальник Чернігівського обласного управління СБУ Микола Ваврінчук, після першого затримання Коваленко повідомив пресі "щось таке, що викликало інтерес спецслужби". Затриманому на його прохання надано адвоката.

Як відомо УП, в суботу на основі даних Коваленко вийшов сюжет про чернігівських повстанців в передачі "Репортер" на "Новому каналі". Так, Коваленко в цій справі проходить як свідок. Саме у нього, в минулому військового льотчика, а нині пенсіонера, були вилучені карти. Зі слів Коваленко, на них було нанесено розташування не військ, а грибних місць. Також було повідомлено, що середній вік чернігівської організації Всеукраїнського союзу радянських офіцерів складає 62 роки.

Начальник Чернігівського обласного управління СБУ Микола Ваврінчук підтвердив, що у змовників вилучені карти - з нанесеними маршрутами озброєних загонів з Ніжина і з селища Гончаровське, біля якого розташований великий військовий полігон, а також з напрямами ударів по столиці. Він також підтвердив існування планів змовників здійснити вибухи на стратегічних об'єктах, зокрема, - газопроводі або Чорнобильській АЕС.

Про останні новини навколо повстання читайте тут:

Кучма незадоволений СБУ?

Державний переворот – вигадка СБУ, вважає російська преса

Деркача змусили виправдовуватися

СБУ розпочала "полювання на відьом"

СБУ не вірять

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:51
БоксУсик посідає третє місце в оновленому рейтингу найкращих боксерів за версією The Ring
16:35
ФОТОЖінка намагалася продати за мільйон свого 2-річного сина у Дніпрі
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
фотоУ Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
Усі новини...