Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Убозтво як норма життя

Четвер, 28 вересня 2000, 20:26
Не всі, хто працюють і отримують зарплату в Україні, можуть прогодувати себе і свою сім'ю. За даними профспілок кожний другий українець, що працює, отримує зарплату нижче прожиткового рівня, а кожний третій - знаходиться у вимушених неоплачуваних відпустках або працює в режимі неповного робочого дня.

Такі дані привів голова Федерації профспілок України Олександр Стоян на зустрічі з прем'єр-міністром Віктором Ющенка.

Тільки 12-13 мільйонів осіб з 18,5 мільйонів зайнятого населення має "повноцінну роботу", а інші знаходяться у вимушених неоплачуваних відпустках або працює в режимі неповного робочого часу. "При такому рівні зайнятості сподіватися на істотне економічне зростання і на зростання ресурсів для соціального захисту населення безперспективно", - передає слова профлидера Інтерфакс-Україна.

За даними профспілок, в Україні щорічно збільшується кількість безробітних на пів-мільйона, однак "не видно, щоб питання зайнятості, попередження безробіття були поставлені в центр економічної політики держави".

Пан Стоян також зазначив, що рівень оплати праці в Україні "залишається надто низьким". "Більше за половину працівників отримує зарплату менше прожиткового рівня, а бідність серед працюючих розповсюджується все більше і більше", - заявив голова ФПУ.

Міністр праці та соціальної політики України Іван Сахань визнав, що "стан справ в соціальній сфері залишається складним". Він повідомив, що в 1994 році в адміністративних відпустках знаходилося 3,43 мільйона осіб, а в кінці першого півріччя цього року - 1,826 мільйона. Ця "обнадіюча тенденція", з його слів, свідчить про зниження рівня прихованого безробіття.

Міністр також зазначив, що за 8 перших місяців нинішнього року заборгованість по зарплаті в бюджетній сфері знизилася на 178,2 мільйона гривень, і, за даними на 1 вересня, становила 275,5 мільйона гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування