Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свобода слова в Україні зацікавила Раду Європи

Четвер, 28 вересня 2000, 20:44
Представники Парламентської асамблеї Ради Європи дуже цікавилися, чи є в Україні свобода слова. Тому хочуть вислати сюди своїх місіонерів.

Члени підкомітету з питань свободи слова Комітету з питань культури й освіті ПАРЄ висловилися за те, щоб відправити в Україну доповідачів по вивченню ситуації навколо свободи слова. Такі пропозиції прозвучали в ході телефонного моста "Страсбург-Київ" в четвер, передає Інтерфакс-Україна. У ньому брали участь, крім представників української парламентської делегації, члени підкомітету профільного комітету ПАРЄ, а також журналісти у Києві.

Європейські парламентарі запропонували провести моніторинг з питання дотримання свободи слова в Україні. Крім того, представники ПАРЄ висловили думку про необхідність заслухати висновки доповідачів в контексті виконання Україною зобов'язань перед Радою Європи.

Глава української делегації Борис Олійник запевнив, що представники України збираються зробити все, щоб випадок із зникненням Георгія Гонгадзе "не пройшов мимо уваги Європи". Представник підкомітету з питань свободи слова комітету ПАРЄ місіс Кроул (Великобританія) в свою чергу повідомила про намір після повернення в Великобританію зустрінеться з послом України в Лондоні з тим, щоб з'ясувати позицію виконавчої влади з приводу зникнення Георгія Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування