Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Георгія шукають 13-й день. Але жодних результатів все ще немає

П'ятниця, 29 вересня 2000, 13:54
Правоохоронні органи дійсно стурбовані пошуками Гонгадзе. Про це говорить хоча б той факт, наскільки екстенсивно МВС, СБУ і прокуратура взялися за розслідування, хоч і не на дюйм не просунулися в ході розслідування цієї справи. Навіть стаття Кримінального кодексу, за яку, як за рятівну соломинку вхопилися наші слідчі органи, і яка дозволяє їм більш радикально підходити до пошуку Георгія, поки що не дає жодних результатів. Благо, що на сьогоднішній день немає явних ознак спроб фальсифікації.

Для з'ясування обставин зникнення Георгія залучені дійсно величезні сили - всіх наших друзів, або просто людей, які коли-небудь були знайомі або зустрічалися з ним, опитують, дзвонять, іноді діючи не дуже тактовно.

Керівники всіх трьох служб, на які президент поклав відповідальність за пошуки Гонгадзе, як повідомили УП, особисто знайомі з листом журналістів на їх адресу з проханням про зустріч. Кожний з керівників цих відомств дав принципову згоду на зустріч з журналістами і, наскільки нам відомо, навіть готові вийти на спільну прес-конференцію, присвячену "справі Гонгадзе".

Попередня дата зустрічі з пресою - початок наступного тижня.

У довірчих бесідах міліцейські начальники визнають, що спочатку не дуже серйозно поставилися до долі журналіста, однак безуспішні його пошуки, відсутність хоч якоїсь інформації, вплинули на зміну їх ставлення до цієї справи.

Тим часом, з дня зникнення Гиї пройшло 13 діб. Колеги-журналісти як і раніше докладають усіх зусиль, щоб його знайшли. Акція "Знайдіть журналіста Георгія Гонгадзе" буде продовжуватися доти, доки його не знайдуть.

За цей короткий проміжок часу сталося дуже багато - стільки подій, що здається, вже пройшов цілий рік. Услід за викраденням Георгія – викрили спробу замаху на констцтуційний лад, знайшли бомбу в під'їзді будинку, де знаходиться газета "Бульвар", ввели посилений режим служби МВС у Києві, стало відомо про загрози на адресу журналіста Олега Єльцова, було зірвано телеміст з Радою Європи з проблем свободи слова в Україні через інформацію про мінування будівлі бізнес-центру.

Не виключено, що за цим підуть і інші екстраординарні події, до яких, на нашу думку, МВС і СБУ вже готові. Насторожує інше - на фоні вищезгаданих подій справа про зникнення журналіста Гонгадзе може розмитися. Знов такиж, на нашу думку, і МВС і СБУ передбачують такий розвиток подій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування