Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма зняв міністра іноземних справ Тарасюка

П'ятниця, 29 вересня 2000, 20:01
Президент України Леонід Кучма звільнив міністра закордонних справ Бориса Тарасюка з посади у зв'язку з переходом на іншу роботу. Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомили в п'ятницю в прес-службі глави держави.

Свою останню заяву на посаді міністра закордонних справ Борис Тарасюк зробив у зв‘язку зі скандалом навколо листа, що надіслали чотири високопосадових іноземця Леоніду Кучмі. Не виключено, що звільнення пов‘язано з цими подіями. Хоча, за однією з версій, сама публікація в пресі цього листа була ініційована заради скандалу.

Було б перебільшенням назвати Бориса Тарасюка самостійним міністром, який визначає або навіть провадить зовнішню політику держави. Останнім часом зовнішня політика України цілком і повністю була віддана на відкуп управлінню зовнішньої політики адміністрації президента, навіть не самого президента.

Тарасюк, на якого журналісти покладали великі надії до його призначення міністром, їх не виправдав. Останнім часом він повністю сконцентрував на собі інформаційні потоки в МЗС, ніхто в міністерстві без його дозволу не мав право давати коментарі в ЗМІ…

Так, його присутність в уряді Ющенка викликала деяке роздратування Росії, де він прославився як "прозахідний ", більш того "пронатівский" міністр. Нагадаємо, що і президент не раз дорікав уряду за ослаблення зв'язків з північним сусідом. Але позиція міністра, пробачте на слові, "в раскорячку", в якій він вимушений знаходитися, захищаючи "багатовекторну політику" України, проголошену президентом, викликала стільки ж нерозуміння і в західних колах. Відсутність чітких орієнтирів країни у зовнішній політиці викликає недовіру, а останнім часом і роздратування політичних партнерів. І ось вам результат - Росія задоволена, а на його місце тепер будуть шукати "прозахідного" і "проросійського". Отаку помісь їжака і вужа.

Про хмари, що згущалися над головою тепер уже екс-міністра закордонних справ, читайте тут:

Горбулін не збирається робити Тарасюка безробітним

Тарасюка замінить Горбулін, пише "Шпігель"

"Независимая" відправила Тарасюка у відставку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування