Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС очолить Анатолій Зленко

Субота, 30 вересня 2000, 14:07
Міністром закордонних справ буде призначений Анатолій Зленко. Про це заявив сьогодні президент України Леонід Кучма.

Прізвище нового керівника МЗС президент назвав під час відвідан міста Острогу Рівненської області, передає Інтерфакс-Україна. Відповідний указ буде підписано в понеділок.

Рішення поміняти Тарасюка на Злекно президент пояснив так: "Враховуючи ситуацію в Європі, світі та Україні, на посаді міністра закордонних справ повинна бути зважена людина, дипломат від коріння, який ніколи не скаже ані "так", ані "ні".

Як передає Інтерфакс-Україна, президент охарактеризував Зленка як високого професіонала, який має досвід роботи в ООН, а також послом. Відносини між Україною і Францією змінилися в якійсь мірі завдяки тому, що послом в цій стані був Зленко, зазначив Кучма. Він додав, що повернення дипломата на посаду міністра є природнім.

Щодо причин відставки Б.Тарасюка Л.Кучма сказав таке: "Ніякої інтриги в цьому немає". "Я хочу абсолютно чесно сказати, що Борис Іванович зробив дуже багато на посаді міністра закордонних справ", - сказав глава держави. Леонід Кучма нагадав, що призначення Тарасюка на посаду міністра закордонних справ було "особистим вибором" президента. Разом з тим, зі слів Л.Кучми, сьогодні дещо інша ситуація в світі в Європі і Україні. "Тому необхідні інші люди", сказав він.

Призначення Анатолія Зленко підтверджує прогноз Олександра Морозу про можливого кандидата на посаду, що звільнилася в уряді. Зленко - кар'єрний дипломат, він вже працював міністром закордонних справ з 1990 по 1994 рік. У 1994-1997 роках працював постійним представником України при ООН. З 1997 року до цього часу займає посаду посла України у Франції, а також є представником України при ЮНЕСКО. Анатолій Зленко - одноліток Леоніда Кучми., він народився в 1938 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування