Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сеанс викриття доктора Азарова

Вівторок, 10 жовтня 2000, 18:53
Юлія Тімошенко отримала в цьому житті ще одного опонента. Головний податковий адміністратор країни Микола Азаров вирішив розкрити велику брехню віце-прем'єрки.

У основі нового конфлікту – різні підходи до бюджетної арифметики двох високих чиновників. Наслухавшись промов Тімошенко на вчорашньому засіданні координаційного комітету по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю при президентові, відомство Азарова розродилося заявою. Де говориться, що підприємства ПЕК за вісім місяців поточного року перерахували до бюджету не 6401 млн. грн, як запевняла віце-прем'єрка, а всього лише 2589 млн. грн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Державна податкова адміністрація не погоджується із затвердженням Тімошенко про "істотне збільшення рівня розрахунків підприємств ПЕК з бюджетом і стверждує, що, навпаки, ситуація із забезпеченням цими підприємствами платежів до бюджету є надто критичною".

Розходження в два з половиною рази має дуже просте пояснення. Тимошенко врахувала як надходження до бюджету взаємозаліки на 3,5 млрд. грн. Навіть відомство Азарова визнає, що проведені вони у відповідності з статтею 60 закону України "Про державний бюджет України на 2000 рік". Заковичка ж в тому, вважає Азарова, що ці гроші мають відображатися окремо.

Але цими цифрами керівник ДПАУ не обмежився і вирішив провести викриття за повною програмою. За інформацією Тімошенко, податкова заборгованість ПЕК і на 1 січня, і на 1 вересня поточного року становила 8,3 млрд. грн., тоді як за даними ДПАУ ця заборгованість на 1 січня становила 10,2 млрд. грн., на 1 вересня - 13,1 млрд. грн., а на 1 жовтня - 13,6 млрд. грн. На думку Азарова, не вірні дані й про сплату податків в держбюджет підприємствами електроенергетики. У звіті уряду стверджується, що за 8 місяців ці підприємства заплатили 1339 млн. грн., тоді як ДПАУ приводить цифру в 732 млн. грн., або 42% від нарахованого. За даними податкової адміністрації, уряд завищив і рівень перерахувань до бюджету підприємствами вугільної промисловості - 356 млн. грн. замість 256 млн. грн.

Проте, Тімошенко теж має що сказати. "Існують тільки декілька розбіжностей", - сказала віце-прем'єрка на закиди Азарова. За її словами, ДПАУ наводить дані на 1 вересня "без урахування 60-й статті бюджету, яка вже виконана урядом", тобто без урахування проведеного взаємозаліку. Уряд же подає дані на 1 жовтня з урахуванням цього. Крім того, "податкова враховує нараховані пені, штрафи і санкції, а уряд не враховує, оскільки, існує закон про їх списання". Висновок один - голим, як це трапилося у класика, після сеансу викриття не пішов ніхто. Тому що бухгалтерія у кожного своя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...