Кучма "профілактично" забороняє красти російський газ

Середа, 11 жовтня 2000, 12:16
Президент Кучма категорично заборонив несанкціонований відбір транзитного російського газу.

Таке доручення президент дав прем'єру Віктору Ющенко і керівникам нафтогазової галузі, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу президента.

Кучма не перший раз дає таке доручення уряду, однак, якщо йому доводиться повторюватися, це може свідчити про те, що його перше доручення не було виконано.

Нагадаємо, що сам він у липні в інтерв'ю німецькому журналу "Шпігель" визнав, що Україна краде російський газ.

Тим часом, як пізніше у середу пояснила, як би у виправдання, прес-секретар українського прем'єра Наталія Зарудна, розпорядження президента України про недопущення несанкціонованого відбору російського газу носить "профілактичний характер". При цьому вона посилалася на слова міністра енергетики Сергія Ермілова.

Зарудна заявила, що, починаючи з травня цього року, коли Кучма уперше розпорядився не красти газ, Україна не здійснює несанкціонований відбір російського газу, і розпорядження президента направлене проти виникнення "спокуси" такого відбору у деяких керівників.

Тим часом, російське інтернет-видання Утро.ru
нагадує з посиланням на міністра палива і енергетики України Сергія Ермілова, що на сьогоднішній день Україна на 80% залежить від газу, що імпортується з Росії.

Міністр знову заявив про те, що Україні необхідно мати альтернативні джерела енергоресурсів для підтримки рівня національної безпеки України. На його думку, підписане минулого тижня президентами України і Туркменістану угода про поставки туркменського газу до України якраз і буде сприяти підвищенню рівня національної безпеки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування