Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросоюз нарешті розколовся

Середа, 11 жовтня 2000, 15:08
Рада міністрів Євросоюза визнала Україну країною з ринковою економікою. Тепер Батьківщина не стоїть в одному ряду з Кубою і Північною Кореєю.

Про радісну звістку повідомив заступник міністра економіки Андрій Гончарук, передає Інтерфакс-Україна. Компанію в приєднанні до цивілізованого миру їй склали Албанія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Монголія і В'єтнам.

Україна визнана країною з ринковою економікою на десятому році незалежність. З одного боку, звістка сумна, з іншого – радісна. Після цього позиції української продукції на європейському ринку мають зміцнитися. Насамперед це стосується антидемпінгових процедур. Нові правила набирають чинності 12 жовтня, і стосуватимуться всіх антидемпінгових розслідуваннь, які ініціюватимуть після цієї дати. Також рішення ради міністрів ЄС наблизило Україну до вступу у Всесвітню торгову організацію.

Правда, досі визнати Україну країною з ринковою економікою відмовляються США. І, як говорив неодноразово Гончарук, переговори з американцями знаходяться зовсім не на завершальному етапі.

Після оголошення вердикту про надання нового статусу семи країнам торговий комісар Європейської комісії Паскаль Ламі сказав: "Поширення цього режиму свідчить про важливі економічні реформи, які йдуть в цих країнах. З цього моменту всі ці держави з перехідною економікою, вступаючи до ВТО, будуть автоматично включатися в цю спеціальну систему".

Правда, досі визнати Україну країною з ринковою економікою відмовляються США. І, як говорив неодноразово Гончарук, переговори з американцями знаходяться далеко не на завершальній стадії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування