Ющенко встав на захист Тимошенко

Середа, 11 жовтня 2000, 16:18
У сварку між Тімошенко і Азаровим втрутився прем'єр. Він назвав недопустимим той факт, що Державна податкова адміністрація в односторонньому порядку обнародувала "арифметичну дискусію" з показників обліку і звітності у паливно-енергетичному комплексі країни, що розвернулася між ДПАУ і керівництвом ПЕКу.

Цьому питанню Ющенко приділив кілька хвилин в своєму виступі перед відкриттям засідання Кабінету міністрів України, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на прес-службу уряду.

Як завжди Ющенко не став застосовувати жорстких виразів. Він просто назвав такий спосіб ведення дискусії і такі кроки керівництва ДПА "не мудрими".

Прем'єр довів до відома присутніх деякі подробиці своєї розмови з головою ДПА Миколою Азаровим. Ющенко, як він стверджує, заявив про неприпустимість такої лінії поведінки, "коли замість спільної роботи над розв'язанням проблем, в хід йдуть виключно політичні методи дискусії".

Прем'єр доручив розпочати службове розслідування в зв'язку з "відкритою дискусією". "Кожний повинен займатися своїми функціональними обов'язками, а не інспірувати політичні авантюри", - сказав він.

Ющенко вважає, що кожний, хто працює в органах виконавчої влади, повинен "працювати на спільні інтереси", відчувати себе членом команди, а не окремим гравцем, на позицію якого впливає політична кон'юнктура.

Таким чином, Ющенко фактично встав на захист свого віце-прем'єра Юлії Тимошенко, проти якої і був направлений звіт Азарова. І це тоді, коли багато хто вже не чекав, що Ющенко буде відстоювати "своїх бійців".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування