Віце-прем‘єрка зачарувала "Ітеру"

Четвер, 12 жовтня 2000, 19:53
Компанія "Ітера" у середу повністю відновила постачання газу ТЕС України. Як кажуть, трапилося це завдяки особистому втручанню Юлії Тимошенко.

Постачання газу тепловим електростанціям України відновлено в колишньому об'ємі – 30 мільйонів кубометрів на добу. Радісну звістку агентству Інтерфакс-Україна повідомило джерело у національній енергокомпанії "Укренерго", яке причини пояснило коротко: "Юлія Тимошенко втрутилася, провела переговори з "Ітерою" і постачання газу відновлені. Зараз нам дозволено брати до 35 мільйонів кубометрів газу на добу".

"Зараз уряд шукає можливості погашення боргу за газ перед "Ітерою" для унеможливлення скорочення постачання газу надалі, - повідомив міністр палива та енергетики Сергій Єрмілов. - "Ітера" попередила нас, що обсяги постачання газу будуть скорочені, якщо ми не будемо його оплачувати". Як повідомив УП у вівторок прес-секретар "Ітери" Микола Семененко, зараз борг українських споживачів становить 210 мільйонів доларів, з яких 50 мільйонів – заборгованість енергогенеруючих компаній.

Про причини неврівноваженості "Ітери" читайте тут:

"Ітера" знову перекриває кран

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...