Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газові протиріччя

П'ятниця, 13 жовтня 2000, 18:00
"Ітера" спростувала інформацію про поновлення в колишньому об'ємі постачання газу Україні після зменшення в п'ять разів. Мінтопенерго ж взагалі заявляє, що паливо надходить стільки ж, скільки й раніше.

"За станом на сьогоднішній ранок ми не збільшували постачання газу ТЕС після п'ятикратного зниження 9 жовтня", - розказав УП прес-секретар компанії "Итера-Холдинг" Микола Семененко. Нагадаємо, учора агентство Интерфакс-Україна з посиланням на джерело в "Укренерго" повідомило про відновлення об'ємів подачі газу.

Як розказав пан Семененко, "Ітера" зменшила постачання газу українським тепловим електростанціям з 30 до 4,8 мільйонів кубометрів на добу через незадовільні розрахунки за газ генеруючих компаній. Однак, як повідомили УП в департаменті нафти та газу мінпаливенерго, паливо від "Ітери" приходить в колишньому об'ємі. "8 жовтня весь газ, що надійшов від "Ітери", становив 87,5 мільйонів кубів, а 10 жовтня - 82,6". Тобто, зрозуміло, при зменшенні постачання ТЕС це знайшло б відповідне відображення в загальному балансі. Разюче розходження даних в мінтопенерго пояснили можливою технічною помилкою.

А про її передісторію можна прочитати тут:

Віце-прем‘єрка "зачарувала Ітеру"

"Ітера" знову перекриває кран

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування