Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура засмутила Тимошенко і отримала гроші Лазаренка

П'ятниця, 13 жовтня 2000, 19:17
Олександр Тимошенко і Валерій Фалькович, чоловік і друг віце-прем'єрки України, ще як мінімум півроку проведуть під вартою. За цей час Генпрокуратура сподівається виявити всю систему "виведення валютних коштів за межі України". А швейцарська прокуратура вже повернула Україні 10,5 мільйонів швейцарських франків Павла Лазаренка.

Про нерадісну новину для бізнесменів і їх близьких повідомив заступник генпрокурора Микола Обіход, передає Інтерфакс-Україна. "Справа дуже велика, оскільки йдеться про чисельні канали виведення величезних валютних коштів за межі України, ці канали відстежуються і на це необхідно час", - сказав він відносно справи "Фальковича-Тимошенка", обвинувачених в розкраданні з використанням службових повноважень державних коштів - при здійсненні структурою "Укртехсервіс" в 1990-х роках операцій з експорту металопрокату в країни Далекого Сходу на суму 800 тисяч доларів.

Обіход також повідомив, що швейцарська прокуратура вже перерахувала на розрахунковий рахунок українських колег 10,5 мільйонів швейцарських франків, що раніше належали Лазаренку. Гроші будуть спрямовані до бюджету. Заступник генпрокурора також повідомив, що у справі, порушеній відносно Лазаренка, "вже проходять понад 10 обвинувачених". Як передає Інтерфакс-Україна, на початку нинішнього місяця до України надійшло близько 4 мільйонів доларів, арештованих на рахунках "спільника Лазаренко, його колишнього радника Петра Киріченко". Доля ж цих грошей буде вирішена в суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування