Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко йде у відрив

Понеділок, 16 жовтня 2000, 20:14
Віктору Ющенку повністю довіряють майже в два рази більше українців, ніж Леоніду Кучмі. За літо прем'єру стали вірити більше, а президенту менше. А причину всього цього переважна більшість українців бачить у боротьбі владної еліти.

Розрив у показниках констатує центр "Соціальний моніторинг", що опитував населення протягом вересня. Як передає інформаційне агентство Українські Новини, зараз цілком довіряють Кучмі тільки 6% опитаних. У травні таких було 8%. У той же час Ющенко користується повною довірою в 11% населення. Рейтинг прем'єра у травні складав 9%. Головним конкурентом по повній довірі і для президента, і прем'єра, є збройні сили - 16% опитаних.

У вересні президенту скоріше довіряють, ніж не довіряють, 27%. У травні цей показник був на три відсотки менше. У прем'єра також зростання показників - скоріше довіряють 29% (у травні - 24%).

За даними опитування, 19% вважають, що президент захищає інтереси народу, 28% - що цим займається прем'єр. 65% опитаних думають, що президент у главу кута ставить власні інтереси, а також інтереси еліти й олігархів. Образ прем'єра викликає такі асоціації в половини опитаних.

Також половина респондентів упевнені, що криза в ПЕК буде головною причиною для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні. Трохи менше, 48% опитаних, вважають, що вона "може значно погіршиться в найближчі місяці". А 72% населення вбачає головну причину нестабільності в суспільствіві у боротьбі представників владної еліти за власні інтереси.

Як відомо, президент дуже болісно ставиться до падіння особистого рейтингу та зміцнення позицій інших політиків. "За розбудову власного іміджу" іже поплатився Марчук, подивимось, як президент сприйматиме високі показники довіри до нинішнього прем'єра Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування