Коротка історія створення більшості за Карповим

Вівторок, 17 жовтня 2000, 13:08
Парламентська більшість росте день за днем і невблаганно наближається до 300. Сьогодні до більшовиків залучилося 283 депутати з 11 фракцій. Таку цифру називає новий координатор парламентської більшості Олександр Карпов. Раніше, як відомо називалися різні цифри - від 241 до більше ніж 270.

Зрозуміло, що досі поіменно ніхто списків більшості не бачив. Можна тільки здогадуватися, кого ще приплюсовали до переліку прихильників президента у парламенті. Карпов оповів про "історію створення більшості" у вівторок під час зустрічі з делегацією парламенту Молдови, зазначивши, що воно сформоване "на основі принципової підтримки курсу президента", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він же визначив головні задачі більшості, які по Карпову полягають у формуванні механізму проходження через Верховну Раду законодавчих актів. "Ми будемо вибудовувати систему від моменту реєстрації документів до їх входження до сесійної зали", - сказав депутат.

Карпов повідомив, що тільки після організаційного оформлення більшості і переобрання керівництва Верховної Ради вдалося налагодити конструктивну співпрацю з президентом і виконавчою владою.

Нагадаємо, що Карпов замінив на почесній посаді координатора більшості екс-президента Леоніда Кравчука. Карпов відомий тим, що його, одного з небагатьох депутатів, прилюдно "нагинали" з парламентської трибуни. Ця людина є, мабуть, чи не самим керованим депутатом у нинішньому складі парламенту. Тому не дивно, що саме йому довірено координувати більшість, яка не зобов'язана думати, але зобов'язана здійснювати задумки Банкової.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News