Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Революція Україні не загрожує

Вівторок, 17 жовтня 2000, 18:20
Революціонерів в Україні стає все менше. За даними соціологічних опитів соціальна напруженість в Україні за останні 3 роки дещо зменшилася, а число прихильників перетворень суспільства шляхом реформ значно перевищує число тих, хто ратує за революційні перетворення.

Згідно даним опитування число людей, які вважають, що в Україні існує сильна соціальна напруженість і загроза серйозних конфліктів поменшало з травня 1997 року з 39% до 22% у вересні 2000 року, повідомляє Інтерфакс-Україна. Тоді ж, у травні 1997 року, 42% опитаних підтримували революційний шлях перетворення суспільства, шлях ринкових реформ - 39%. Зараз за революцію виступають 15%, а 67% висловилися за поступові ринкові перетворення.

Однак, це не означає, що напруженість остаточно спала. 42% опитаних у вересні нинішнього року вважають, що в Україні існує незначна соціальна напруженість. Половина населення готова вийти і взяти участь у локальних акціях протесту через кризу в ПЕК і відключення електроенергії.

На законні мітинги і демонстрації готові вийти 35% опитаних, велика частина - 45% ніколи б цього не зробили, ще більше людей - 78% ніколи б не взяли участь в несанкціонованих заходах.

Лише 16% опитаних вважають, що суспільно-політична ситуація в Україні стабільна і передбачувана, 65% не згодні з цим. Більш того, 48% очікують, що ця ситуація може значно погіршитися протягом найближчих місяців, з ними не згодні 21%.

Зростає невіра людей у владу. Тільки 14% опитаних вважають, що економічна ситуація в Україні поліпшується, 67% з цим не згодні. Мабуть, не відчувають це на собі. Всього 16% вважають, що нинішній уряд здатний вивести країну з кризи, 54% не підтримують цю точку зору.

Опитування провели український інститут соціологічних досліджень і Центр "Соціальний моніторинг" в середині вересня серед 2003 респондентів у всіх регіонах України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...