Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жердицький ділився награбованим з Діденком?

Вівторок, 17 жовтня 2000, 19:33
Генпрокуратура вже домовилася з німецькими колегами, що Жердицького передадуть Україні. Крім народного депутата, відомству Потебенька у розкраданні грошей остарбайтерів зізнався Діденко.

Матеріали, що доводять провину Жердицького, Потебенько привіз із робочого відрядження у Швецію, повідомляє Інтерфакс-Україна. Для того, щоб Німеччина повернула нардепа Україні, необхідна згода Верховної Ради на притягнення його до кримінальної відповідальності та арешт. "Немає сумніву, що Німеччина передасть Жердицького Україні, з цього приводу у нас є домовленість", - повідомив Потебенько.

Потебенько вже направив відповідні документи до Верховної Ради. Жердицький звинувачується у розкраданні валютних коштів в особо великих розмірах із "Градобанка", що були перераховані з використанням фіктивних документів на рахунки його власної оффшорної компанії "Центуріон", яка зареєстрована в Гонконзі. Далі ці гроші були перераховані на рахунки у швейцарському банку, якими розпоряджався безпосередньо Жердицький.

Також у кримінальній справі про розкрадання коштів остарбайтеров через "Градобанк" проходить Ігор Діденко. Як заявив у вівторок генпрокурор, екс-виконуючий обов'язки керівника "Нафтогаз України" "визнав свою вину в злочині, скоєному разом із Жердицьким". Раніше УП писала, що наприкінці минулого року Генпрокуратура санкціонувала арешт Діденка, проте його було звільнено під підписку про невиїзд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: