Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук кидає виклик європейським юристам

Середа, 18 жовтня 2000, 19:24
Перший віце-спікер Віктор Медведчук не згодний з думкою авторитетних європейських юристів, які працюють в Венеціанської комісії. Він має відмінну від інших думку, його думку можна порівняти тільки з позицією президента.

Медведчук заявляє, що рішення Венеціанської Комісії є "насамперед, безумовно рекомендаційним ". А депутати під час розгляду президентського закону про внесення змін до Конституції за підсумками референдуму "повинні виходити з того, що буде можливим для ухвалення в залі", передає слова першого віце-спікера Інтерфакс-Україна.

Відомому українському юристу, зокрема, не здається достатньо аргументованим висновок Венеціанської комісії про те, що формула депутатської недоторканості має бути викладена в Конституції.

Медведчук вважає, що не варто закріплювати в Основному законі формулювання про депутатську недоторканість, яка передбачала б можливість арешту або затримання народних депутатів після виголошення вироку обвинувачення.

Він пропонує вирішити проблему таким чином - формулювання про депутатську недоторканість закладається в законі про статус народного депутата або в окремому законі, де буде передбачена карна і адміністративна відповідальність народного депутата. Там же мають бути визначені підстави для залучення до відповідальності і здійснення слідчих дій.

Але це ще не все. Перший віце-спікер не згодний з думкою Венеціанської Комісії, яка висловилася за закріплення в Конституції питань, пов'язаних з створенням парламентської більшості, умовами її існування і можливості розпуску Верховної Ради.

Цікава аргументація юриста з України. Сьогодні кожний з підготовлених законопроектів, що стосуються створення парламентської більшості і його участі у формуванні уряду, в стислому вигляді займає від 8 до 12 сторінок, сказав він. " Чи може парламент дозволити собі при наявності 161 статті в Конституції відводити такий обсяг тільки питанню парламентської більшості?," - задав риторичне питання Медведчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: