Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Жердицького були високі покровителі?

Четвер, 19 жовтня 2000, 12:32
У справі заарештованого в Німеччині Віктора Жердицького з'являються нові цікаві подробиці. У причетності до справи колишнього керівника "Градобанка" фігурують прізвища Ігоря Мітюкова та Віктора Пинзеника.

У перспективі справа глави Градобанка може виявитися не менш резонансною, аніж Лазаренка, пише московська "Независимая газета". Як пише видання, "в українській преса вже з'являлася інформація про причетність до нього і колишнього віце-прем'єра, а нині лідера партії "Реформи та порядок" Віктора Пинзеника, а також міністра фінансів Ігоря Мітюкова".

"Українською пресою", що відзначила причетність відомих фінансистів до грошей остарбайтерів, виявилася близька до олігархів газета "Київські відомості". За її версією, Пинзеник, що дозволив відкритии накопичувальний рахунок у "Градобанку" для надходження грошей із Німеччини, "просто подарував" кошти структурі Жердицького.

Сам Пинзеник ці обвинувачення в інтерв'ю УП назвав "повною дурнею". "Гроші мали міститися в якомусь банку, а "Градобанк" тоді пройшов відповідний міжнародний аудит. Крім того, кошти остарбайтерів розміщували й в інших банках". За словами Пинзеника, дивує інше - "Градобанк" було фактично обанкручено за рішенням суду. "Нонсенс, унікальний для світової практики: у 1997 році за рішенням суду з банку було списано більше трьох мільйонів гривень. Зробили це через те, що "Градобанк" не видав кредит одеському підприємству "Антарктика". Але ж це справа банку, кому давати кредит, а кому ні".

3,5 мільйони, списані з банка - усі гроші, що знаходилися на кореспондентському рахунку "Градобанка" у НБУ. Суд же стягнув на користь "Антарктики" узагалі 7,2 мільйони гривень. Далі, за словами Пинзеника, події набути класичний для економіки поворот - банк став неліквідний, із нього почали іти клієнти. І сьогодні вже треба шукати винних в ухваленні такого судового рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...