Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Повернення аксакала у великі фінанси

Четвер, 19 жовтня 2000, 19:46
Главою ради Нацбанку України обрано Анатолія Гальчинського, сторожила команди реформаторів президента Кучми зразка 1994 року, а нині радника глави держави з економіки.

Рішення про обрання Гальчинського прийнято на засіданні ради НБУ в четвер, передає Інтерфакс-Україна. Обрання саме радника президента можна пояснити його відстороненністю від політичних дискусій, а також безмірною відданістю главі держави. Також Гальчинський був співавтором президентських програм 1994 і 1999 років, і йому найлегше буде інтерпретувати їх, тобто самого себе. найцікавіше, що про призначення в раду Нацбанку минулого тижня, як зізнавався Гальчинський в інтерв'ю УП, він дізнався з повідомлення по телебаченню.

Основним серед функцій ради НБУ називають можливість накладати вето на рішення правління Нацбанку. А на чолі цього органа знаходиться керівник центрального банку країни. "Саме головне, щоб рада Нацбанк не став політизованою структурою", - розповів Гальчинський в інтерв'ю УП. Стосовно своїх поглядів на грошово-кредитну політику, глава ради НБУ заявив, що "не можна вирішувати проблему росту за рахунок інфляції, як це було 2000 року". "У нас дуже висока інфляція, і хоча цього року вона стимулювала виробництво, водночас і з'їдала прибутки населення".

"Як член ради Нацбанку я буду відстоювати жорстку грошово-кредитну політику", - продовжив Гальчинський. Ці слова дуже чітко демонструють дрейф поглядів радника президента, який раніше часто дорікав НБУ за надмірне захоплення монетаризмом і радив дати більше грошей реальній економіці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: