Кучма мириться з олігархами і читає газету "Грані"

П'ятниця, 20 жовтня 2000, 17:56
Кучма готовий жити в мирі з українськими олігархами. Але для цього вони мають бути маленькими і не займатися політикою.

"Наші олігархи - мелкашка у порівнянні з тими, які мешкають в Росії. А той, який з великими грошима, то ви знаєте, де він перебуває", - розповів президент підростаючий чиновницький братії під час виступу в академії управління при все тому ж президентові. Тому, виходить з слів гаранта, нехай живуть олігархики собі країні на здоров'я. Але не приведи Господи їм почати будувати політику на капіталах, нахмурив брова Кучма.

Те, що це вже давно відбувається, глава держави, виходить, не знає. Бо якщо б знав, то поступив як в Росії - надавав щиглів по носу. Тут гарант з непідробленим захопленням згадав політику Путіна проти Гусинського і Березовського.

А раз олігархи у нас в політику не лізуть, то і корупції особливої немає. А те, що Transparency International поставив Україну третьою після Нігерії і Югославії в списку країн з самими неохайними чиновниками, так президент знає причину цього. За даними гаранта, "бали Україні ставить "Українська правнича фундація".

Є для майбутніх чиновників у президента ще одне опудало - корпорація ЄЕСУ, що має, за даними гаранта, борг перед Міністерством оборони в розмірі 350 мільйонів доларів. Який виник після "простої операції" за участю офшорних компаній. "Сама натуральна афера" - охарактеризував діяльність колишньої фірми зама глави уряду України президент тієї ж країни.

Про те, що олігархи займаються політикою, не переконала президента навіть газета "Грані", яку гарант, всупереч старій звичці "газет на читати і телевізор не дивитися", проглядає. Бо якщо б не проглядав, то не знав про зміст публікацій. А так знає, і дуже добре. "Газета "Товариш" у порівнянні з "Гранями" - мій другий товариш", - розповів гарант слухачам академії про свої літературні пристрасті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування