Новий посол США готовий допомагати Україні

П'ятниця, 20 жовтня 2000, 18:44
Україна має найкращий шанс за всю свою історію, для того, щоб визначити своє місце у Європі, вважає новий посол США в Україні Карлос Паскуаль (Carlos Pascual), який вже на другий день свого перебування у Києві вручив Леоніду Кучмі вірчі грамоти.

Після церемонії передачі грамот посол виступив з короткою промовою перед журналістами, в якій підкреслив, що Україна знаходиться на "дуже складному етапі перетворень", тому і виникають проблеми. Однак, на думку Паскуаля, Україні необхідно "продовжувати рухатися уперед".

При цьому посол звернув увагу на необхідність, щоб перетворення відбувалися не тільки на загальнонаціональному, але і на місцевому рівні, передає Інтерфакс-Україна.

Головним пріоритетом в його діяльності, сказав посол, буде прагнення допомогти Україні в її бажанні оформити своє майбутнє, як майбутнє європейської держави, а також зробити конкретні кроки для реалізації цієї задачі.

Крім того, посол сприятиме створенню в Україні громадянського суспільства, яке "дозволить народу України реалізувати власний потенціал".

Найближчим часом Паскуаль зустрінеться з представниками виконавчої і законодавчої влади України, бізнесменами, представниками місцевих органів влади і неурядових організацій для того, щоб скласти більш повне враження про країну, в якій йому доведеться працювати.

Як відомо, останні два роки новий американський посол працював спеціальним помічником президента і старшим директором у справах Росії, України і Євразії в Раді національної безпеки США. З 1995 року він займав посаду директора у справах Росії, України і Євразії в Раді національної безпеки. З 1983 року Паскуаль працював в агентстві міжнародного розвитку США. Закінчив Стенфордський університет і отримав ступінь бакалавра міжнародних відносин в 1980 році. Через два роки він отримав ступінь магістра в школі управління ім. Джона Кеннеді Гарвардського університету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування