Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Доля Жердицького вирішена

Субота, 21 жовтня 2000, 14:31
Жердицького буде судити український суд. Верховна Рада дасть згоду на притягнення колишнього шефа "Градобанку" до кримінальної відповідальності.

Принаймі, парламентський комітет з питань регламенту буде рекомендувати Раді дати згоду на притягнення Жердицького до відповідальності, заявив в суботу Степан Гавриш. Віце-спікер впевнений, що парламент прислухається до цієї поради. Після того, як з обвинувачуваного буде знята депутатська недоторканність, його депортують до України, передає слова Гавриша агентство УНІАН.

Поява Жердицького в Україні дозволить дізнатися про людей, які допомагали йому "розпоряджатися" грошима жертв нацизму. Напередодні ввечері, прем'єр Ющенко відкинув припущення про можливу причетність Нацбанку України або його особисто, під час виконання обов'язків голови НБУ, до невиплати грошових компенсацій жертвам нацизму українським банком "Градобанк".

"Це неправда. Про неї навіть не оригінально говорити", - відповів Ющенко агентству Інтерфакс-Україна на питання про можливий допит прем'єра у зв'язку зі "справою Жердицького". В п'ятницю газета "Київські відомості" передала слова слідчого гановерської прокуратури, який припустив, що "на питання слідчих доведеться відповідати й колишньому голові правління Нацбанку Вікторові Ющенку, який, всупереч розпорядженню Вищого арбітражного суду України, в жовтні 1996 року не призначив тимчасову адміністрацію в "Градобанку" і не провів об'ємну ревізію фінансових порушень банком".

За словами прем'єра, його "здивувало" рішення тодішнього уряду про розміщення коштів, призначених жертвам нацизму, не в Нацбанку, а в ряді комерційних банків, зокрема, у "Градобанку". Згодом, сказав Ющенко, коли за рішенням Арбітражного суду України, "не зважаючи на позицію НБУ", було проведено беззаперечне списання коштів "Градобанку" на користь компанії "Антарктика", забезпечити фінансову стабільність роботи банку "не було ніяких перспектив".

Думку ще однієї людини, яка працювала в уряді за часів активної діяльності "Градобанку", можна прочитати тут:

У Жердицького були високі покровителі?.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування