Нацрада - граблі ефіру

Субота, 21 жовтня 2000, 19:05
Телебачення і радіо стане менше. Тепер отримати ліцензію стане "значно складніше", і, видаючи її, Нацрада більше не буде вірити обіцянкам.

Телеканали і радіостанції можуть вижити, лише порушуючи закон, заявив у суботу Борис Холод, голова нацради з телебачення та радіомовлення. Порушення полягають у ретрансляції програм закордонних станцій. "Сьогодні ми маємо повноформатну мережу іноземного віщання, прикритого чужими логотипами", - висловився Холод на всеукраїнській нараді керівників телерадіоорганізацій.

У результаті, вважає Холод, це призводить до руйнації і без того "мізерного" вітчизняного рекламного ринку, де обсяг реклами на всі ефірні ЗМІ складає 30-35 мільйонів доларів на рік. Тому тепер телерадіоорганізаціям буде значно cкладніше. Якщо раніше одержували ліцензії під зобов'язання, те тепер при переліцензуванні буде "ретельно аналізуватися виконання цих зобов'язань".

Мета цієї політики нацради - "рішуче навести порядок у теле- і радіоінформаційному просторі". До кінця року минає термін ліцензій у 78 телерадіоорганізацій, у наступному році - біля 700.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...