Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гонгадзе брав квитки у Москві?

Понеділок, 23 жовтня 2000, 16:38
Міліція продовжує шукати Георгія Гонгадзе. По справі постійно проводиться велика робота, і міліція не має намір зменшувати обороти. Ось тільки результатів поки що немає. "Ніхто з нас з цією справою не шуткує, робота ведеться дуже велика. Ніякого спаду в організації справі з розшуку Гонгадзе не існує", - запевнив журналістів у понеділок заступник міністра внутрішніх справ Микола Джига.

Останні новини такі. У МВС надійшла телеграма з Московського управління транспорту, у якій повідомляється, що 21 вересня у Москві на прізвище Гонгадзе був куплений залізничний квиток. Квиток був куплений на 24 вересня до Смоленська. "Я абсолютно не можу стверджувати, що це той Гонгадзе, але разом з тим ми маємо все перевірити. Це ще раз підтверджує те, що робота ведеться", заявив Джига.

Від УП повідомимо, що Георгій був у російській "глибинці" єдиний раз, якщо не рахувати його поїздок до Москви. У Смоленську в нього, зрозуміла справа, родичів і знайомих немає і, на жаль, прізвище Гонгадзе не така вже і рідка в Грузії...

Якщо вірити голові оперативної групи з розшуку Георгія, президент Кучма особисто дзвонив кілька разів і цікавився справою Гонгадзе. Міліція також отримує багато листів "від стурбованої пропажею Гонгадзе громадськості з-за кордону", наприклад, близько 200 листів поступили з Німеччини, в тому числі з Ганновера.

Тим часом міліція досить швидко розкрила викрадення директора ЗАТ "Нафтохім" Володимира Борисова, труп якого відкопали 21 жовтня в Запорізькій області біля райцентру Гуляйполе.

"Ми були достовірно переконані в тому, що Борисов викрадений, тому що на місці його викрадення були знайдені окуляри, пізніше спалена машина. Ми в принципі не сумніваємося, що, можливо, викрадений і Георгій Гонгадзе. Але інформації з його зникнення дуже мало, дуже не достатньо", - сказав Джига.

Володимира Борисова викрали 18 вересня у Кременчуці, за нього просили $4 млн. 600 тис. викупу. Арештовані 8 чоловік, які брали участь в організації і викраденні вбивства, відомі також імена замовника викрадення і організатора самого злочину. Ці люди зараз переховуються за рубежем.

Що цікаво, за Борисовим стежили три місяці, для того, щоб взнати його звички і маршрути пересування. За Георгієм також стежили у липні, тобто за три місяці до його викрадення. Не дивлячись на те, що міністр внутрішніх справ Кравченко знає, хто стежив за Гонгадзе, громадськість про це як і раніше не повідомляється.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування