Обхідна труба uber alles

Вівторок, 24 жовтня 2000, 16:42
Трубу в обхід України будуть будувати незалежно від того, вигідно це економічно чи ні, вважає прем'єр. Але здаватися на волю переможців Ющенко не збирається.

"Аргументи Києва про недоцільність з фінансової точки зору будівництва обхідного газопроводу не будуть визначальними", - в звичній недорікуватій манері відповів прем'єр після презентації іншої труби - нафтопроводу Одеса-Броди. Але Ющенку є що відповісти Європі - Україна представить "більш ефективну економіку і більш ефективний маршрут". До того ж робити це будуть в політичних переговорах - адже з економікою все гаразд.

Зараз українська труба використовуються на 60-70%, повідомив Ющенко. З його слів, пропускну спроможність українського газопроводу "досить легко" можна збільшити на 60 мільярдів кубометрів газу на рік, а "з невеликими капіталовкладеннями" - ще на 70. Зараз українською магістраллю до Європи надходить 100-120 мільярдів кубометрів. Проте, Ющенко усвідомлює, що "Україна попадає в систему конкуренції".

Очевидно, тема обхідної труби буде підійматися під час візиту в листопаді до Києва президента Єврокомісії Романо Проді, а також переговорів Кучми і Квасьневського.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування