Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент затвердив особливості приватизації "Укртелекому"

Вівторок, 24 жовтня 2000, 18:28
Верховна Рада України, без жодного голосу проти, в четвер повністю ухвалила закон про приватизацію "Укртелекома", внесений народним депутатом Олексієм Костусевим з "Трудової України".

Тепер рішення про приватизацію "Укртелекому" прийматиме Кабінет міністрів за поданням Фонду держмайна. 51% "Укртелекому" держава залишить за собою, повідомляє Інтерфакс-Україна. Тим не менше, до половини з них може отримати в правління промисловий інвестор, який придбав акції за результатами відкритих торгів. Також передбачено конкурсний продаж не менше чверті всіх акцій "Укртелекому" промисловому інвестору виключно за грошові кошти.

Умови приватизації, зокрема визначення розмірів пакетів акцій, способів та термінів їх продажу визначатиме спеціальна комісія з приватизації, діяльність якої визначить Кабмін. До її складу за принципом однакового представництва повинні увійти представники Верховної Ради, Кабінету міністрів, Фонду держмайна, Антимонопольного комітету, Мінекономіки, Мінфіну, Міноборони, СБУ, "Укртелекому" і трудового колективу ВАТ.

Також закон визначає, що одним з принципів приватизації "Укртелекому" є збереження до і в ході приватизації цілісного майнового комплексу "Укртелекому". Принциповим є те, що акції "Укртелекому" не зможе купити компанія, зареєстрована в офшорній зоні.

Як вже повідомляла УП, за оцінками Фонду держмайна, від приватизації "Укртелекому" державний бюджет може отримати $548 млн. Саме тому прем'єр Віктор Ющенко не раз підкреслював, що приватизація Укртелекому має стати однією з найбільш помітних подій в історії української приватизації, а також суттєво покращить інвестиційний клімат в Україні.

До речі, щодо інвестицій, то Київ веде активні переговори з Європейським банком реконструкції і розвитку про фінансування передприватизаційної підготовки ВАТ "Укртелеком". Тим не менше, як повідомляє "Ліга", директор-розпорядник групи Світового банку Пітер Войке вважає, що кількість акцій, запропонована на приватизацію законом, обмежують пошук стратегічного інвестора. На його думку, "Укртелеком" може лише бути приватизованим повністю, що дозволило би привернути значні кошти в розвиток інфраструктури зв'язку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування