Україну знов звинувачують в корупції та шахрайстві

Середа, 25 жовтня 2000, 14:37
12 світових фінансових установ збираються оголосити "джихад" відмиванню брудних грошей у країнах, яким допомагають. Місце "ворога №1" світових банків ділять між собою фінансові ринки Росії й Украіни, повідомляє Радіо Свобода.

Представник відомої Transparency International, котра бере участь у розробці практичних заходів світових банків з відмивання брудних грошей, Франк Фогль, зазначив у Вашінгтоні, що "причинами такої плачевної фінансової ситуації у двох країнах є невпинний процес економічних крахів, засилля корумпованих чиновників і постійне розкрадання національних багатств. Публічні установи цих країн не здатні працювати чесно, судочинство і громадські служби також нездорові. Тому переважають нелегальні методи діяльності, що веде до великомасштабних злиднів більшості населеня цих країн".

Міжнародна критика з приводу українського фінансового ринку більш за все стала однією з причин зволікань з приняттям бюджету країни на 2001 рік. Адже недаремно під час свого виступу у Верховній Раді, Леонід Кучма застеріг парламентарів супроти спроб сховати в доходній частині бюджету нереальні показники, вважає кореспондент радіо. Чим власне і підтвердив небезпідставність слів Франка Фогля: "…Чимало політиків і бізнесменів в Росії й Україні підозрюються саме у пограбуванні своїх народів".

Міжнародний валютний фонд закликав приватних інвесторів підтримати зусилля з врятування українського фінансового ринку
в умовах глибокої платіжної кризи. Про конкретні заходи поки що не йдеться. До того ж, Україна ще не виконала низки умов світових фінансових інституцій, одна з яких, доречі, стосується бюджету 2001 року.

Якими будуть подальші дії світових банків щодо відмивання грошей в Україні йтиметься 30 жовтня у Цюріху.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування