Число користувачів Укрнету досягло 400 тисяч і продовжує зростати

Середа, 25 жовтня 2000, 18:01
За загальною чисельністю аудиторія українського Інтернету складає близько 400 тис. користувачів. 250-260 тис. українців є постійними користувачами Інтернету за станом на початок осені, ще 140-150 тис. користуються послугами мережі час від часу.

Однак середньорічні темпи зростання мережі в Україні поступаються світовим і складають біля 40% порівняно з 50-55 % у середньому.

Послуги доступу до Інтернету в Україні надають сьогодні більше 260 різних організацій, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на дані Держкомітету зв'язку і інформатизації. При цьому на початок осені в Україні працюють біля 32 тис. хостов, в зоні UA зареєстровані близько 11 тис. доменів.

Більше всього "просунених" громадян у Києві, Донецькій, Дніпропетровській, Харківській і Одеській областях. Менш всього користуються мережею в Хмельницькій і Волинській областях.

Найпоширенішою в українському сегменті Інтернету стала інформація про діяльність суб'єктів господарювання, тобто корпоративні сайти - 47%, інформаційно-довідкові ресурси - 16,6%, інформація розважального характеру - 14,8%, інформація про діяльність науково-дослідних установ, учбові заклади - 4,4%.

Лише 6% серверів займають засоби масової інформації. Державна влада різного рівня "відірвала" в Укрнеті 1,3% серверів.

Неформально український сегмент мережі Інтернету почав свій розвиток з кінця 1990 року, а офіційно домен верхнього рівня. UA був зареєстрований у грудні 1992 року.

Про розвиток Інтернету в Україні читайте також:

У Україні буде створена зона UA

У найближчі два дні буде вирішена доля Інтернету в Україні

Зустріч мерзотників з негідникамиДо підсумків зустрічі інтернет провайдерів і держави

Вітаємо! - UАнет випереджає Рунет?

Інтернет - у сільські школи. Нова ідея Кучми

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування