Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Драч проти чинолігархів

П'ятниця, 27 жовтня 2000, 19:09
Держкомітет з інформаційної політики показує зуби. Відомство Драча відкрито виступило проти "союзу чиновників і олігархів", які лобіюють створення "суспільного телерадіомовлення".

Задум створити в Україні суспільне телебачення і радіо призведе до "негативних наслідків", вважають у держкомітеті з інформаційної політики. Ідеолога розвалу відомство Драча бачить у цікавому сплаві олігархів і Вадима Долганова, який "неприкрито прагне вийти у вільне плавання". Закон "Про створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України" 19 жовтня прийняла Верховна Рада.

Як заявив зступник голови держкомітету Віталій Абліцов, згідно із законом, суспільне телебачення "повністю виводиться з рекламного ринку України". "Вигідно це комерційним каналам", - як передає Інтерфакс-Україна, таку думку пан Абліцов висловив на прес-конференції в п'ятницю. Раніше відомство Драча заявляло, цю ситуацію вміло використали олігархи, частина парламентарів і керівники підконтрольних ЗМІ, які "дуже зацікавлені в отриманні монополії над рекламними прибутками від телебачення".

Гібрид має з'явитися на світ до 1 січня 2002 року. Але, на думку представників комітету Драча, Україна до цього не готова, оскільки "не збере необхідні для функціонування 150 мільйонів гривень". Не сприятиме розвитку ТВ і "суспільна рада з участю представників політичних партій і громадських організацій". "Яким чином він буде діяти, якщо в Україні діє 100 політичних партій?", - задається питанням держкомітет.

Опоненти в держкомітеті також за словом в кишеню не лізуть. "Не можна миритися з тим, що державний комітет інформаційної політики […] укомплектовано чиновниками, часом мало обізнаними навіть в азах інформаційних технологій", - заявив у четвер газеті "День" голова парламентського комітету з питань свободи слова Олександр Зінченко. "Сьогодні, на жаль, керівники Держкомінформполітіки себе дискредитували. Вважаю, що в такій кризовій ситуації, коли держава не може далі жити без інформаційної політики, час керівникам цього відомства подати у відставку". Хоч коментар не торкався теми суспільного телерадіомовлення, він яскраво ілюструє зародження нового конфлікту між органами влади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування