Україна повернула гроші, тому що "рильце у пушку", вважає Кучма

П'ятниця, 27 жовтня 2000, 19:35
Дострокове повернення Міжнародному валютному фонду $100 млн. свідчить про визнання української сторони в тому, що "у нашому домі не все було добре". Як передає Інтерфакс-Україна, такої думки дотримується президент України Леонід Кучма.

На прес-конференції у Кременчуці президент одразу ж почав полеміку сам з собою і заявив, що якщо підходити до проблеми завищення Україною обсягів золотовалютних резервів з точки зору юридичної тонкості, то Нацбанк України регулярно звітував перед фондом, у той час як меморандум між НБУ і МВФ не передбачав інших механізмів звіту.

Україна почала розраховуватися з МВФ за своїми боргами, сказав президент і зазначив: "Якби була можливість взагалі розрахуватися, я б з задоволенням це зробив достроково".

При цьому Кучма вирішив морально підтримати українську гривню, повторивши думку Ющенка, Литвицкого та інших економістів з цього приводу. Рішення НБУ "про дострокове і добровільне" повернення МВФ близько $100 млн. " в жодному разі" не вплине на стабільність національної грошової одиниці - гривні, сказав президент.

Валютні резерви НБУ зараз "виросли до таких розмірів, яких ми ні за яких обставин не мріяли отримати" (близько 1,2 млрд. доларів), додав Кучма. Він повідомив, що НБУ продовжує "скуповувати валюту", підтвердивши, що "процес іде абсолютно нормально".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News