Ющенку кидають виклик

П'ятниця, 27 жовтня 2000, 20:55
Ігор Плужников, спочатку звільнений, а потім відновлений на посаді голови спостережної ради Ощадбанку, оголошує війну керівництву уряду. Член фракції СДПУ (о) фактично звинуватив Ющенка і Тімошенко у зловживанні службовим положенням.

Як раніше писала УП, 13 жовтня Плужников був звільнений розпорядженням уряду, а потім Печерським райсудом подновлений на посаді голови спостережної ради Ощадбанку. Кабмін заявив, що все одно шляхом оскарження рішення залишить Плужникова без цієї роботи. Це ж і пояснює одну з причин появи різкої заяви.

"Ощадбанк розглядається прем'єр-міністром Ющенком і віце-прем'єр-міністром Тімошенко виключно як "грошовий мішок" і не для цивілізованого кредитування, а для фінансування, м'яко кажучи, спірних програм, не отримуючи при цьому замість яких небудь гарантій повернення грошових коштів", - говориться в заяві Плужникова, яку на своєму сайті розмістило агентство Інтерфакс-Україна. Такі висновки Плужников зробив, проаналізувавши "практику роботи банку як уповноваженого з обслуговування ПЕК".

Обвинувачення Плужникова віддають тоном прокурора: "Спостережна рада Ощадбанка має в своєму розпорядженні документи, які свідчать про те, що "використовуючи своє службове положення Ющенко і Тімошенко давали прямі, нічим не обгрунтовані доручення щодо фінансування придбання палива у конкретних суб'єктів підприємницької діяльності ". "Важко знайти якесь інше пояснення діям прем'єр-міністра України, крім бажання перетворити Ощадбанк і гроші мільйонів вкладників в слухняний інструмент фінансового забезпечення чергових "прожектів" Кабміну", - викриває прем'єра Плужников.

На думку Плужникова, Ющенко "свідомо пішов на загострення конфлікту, додавши до нього публічний характер, із подальшим обговоренням цієї теми в засобах масової інформації". Вчинив він так, тому що зрозумів - "спостережна рада Ощадбанку не збирається брати участь, а тим більше надавати фінансовий потенціал банку для PR-кампанії Ющенка". Після відновлення на посаді Плужников не утримався і пожурив прем'єра. "Хотілося б мати надію, що цей вердикт буде уроком нині діючому складу уряду і прем'єр-міністру особисто. Зрештою - вчитися ніколи не пізно".

Взагалі це повідомлення - супер, особливо повчальний тон пана Плужникова, який розраховує своєю відкритою заявою докричатися до вух одного-єдиного читача. Того самого, чиї портрети висять в кабінетах усіх чиновників. Можно не сумніватися, що описана вище історія займе почесне місце в життєписі конфлікту олігархів і прем'єру. І також слугуватиме "добрим уроком" всій країні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News