Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові старі друзі президента

Понеділок, 30 жовтня 2000, 13:34
Гарант української незалежності Леонід Кучма в черговий раз зробив реверанс Москві. На презентації нового харківського губернатора глава держави порадив "менше їздити до країн Європи й Америку, а більше співробітничати з державами Співдружності". Як раз перед цим Париж, Лондон і Варшаву відвідав український прем'єр, а кучма щойно прибув з Португалії.

Як передає SMI.ru слова гаранта, "саме в країнах СНД на Україну чекають і готові працювати". І тому не можна повертатися спиною до "стратегічних партнерів - Росії і Білорусії".

Якщо з першим усе зрозуміло, то на вихідних дав про себе знати і другий. Президент Білорусії Лукашенко вважає недоречною "надмірно хворобливу реакцію України" на рішення будувати обхідний газопровід, тому що той об'єм, який транспортувався через Україну з Росії в Західну Європу, буде збережений на колишньому рівні. Гарант білоруської демократії при цьому "заспокоїв" Київ: "Поки будівництво йде день у день. Думаю, що роки за два газопровід буде побудований".

Оптимізм батька зрозумілий. "У якості сплати за транзитні послуги Білорусія отримає ту кількість газу, яку необхідно для підтримки білоруської економіки", передає його слова SMI.ru.

Правда, трохи незрозуміло інше. За словами Лукашенка, це дозволить у три рази збільшити транзит російського газу в Європу. Цікаво, може, батько вів сепаратні переговори з ЄС, тому що до цього Єврокомісія говорила про збільшення в два рази - та й то десь до 2010 року.

Може, батько вів сепаратні переговори і з "Газпромом" - за всіх розкладів газопровід "Ямал-Європа" через Білорусію зможе пропустити біля 67 мільярдів кубометрів - це ледь більше половини об'єму російського газу, що йде зараз землями України. А, може, батько просто не в темі - і просто вирішив додати свій голос до великої газової гри.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...