Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Завтра комуністи, соціалісти і ПСПУ можуть сформувати уряд

Понеділок, 30 жовтня 2000, 19:28
Ймовірно, так би і сталося, якби вибори до Ради проходили на пропорційній основі і відбулися вони сьогодні. Вже третє опитування поспіль говорить про те, що ліва ідея ще більше зміцнюється в Україні.

На 50 відсотків збільшилося число прихильників КПУ, СПУ і ПСПУ за останні три роки. Про це говорять результати опитування Київського міжнародного інституту соціології - і це вже третє дослідження за два останні тижні, що говорить про посилення позицій лівої ідеології.

За даними зрізу суспільної думки, у жовтні 1997 року за комуністів, прогресивних і звичайних соціалістів були готові проголосувати 17,8% опитаних, у жовтні 2000 року - 26,6%. Якби вибори в парламент проходили на пропорційній основі, то парламентська більшість мала б зовсім інший вигляд. Співвідношення між представниками лівих партій і правоцентристських склало б 55% до 45% відповідно, передає результати опитування агентство Інтерфакс-Україна.

Якби вибори в парламент відбулися в найближчу неділю, за Компартію віддали б свої голоси 19,6% опитаних (у жовтні 1997 року - 14,1%). За даними іншого дослідження, проведеного центром соціальних і маркетингових досліджень "SOCIS", сьогодні за комуністів проголосували б 20,42%. Центр "Соціальний моніторинг" підрахував, що за КПУ віддали б свої голоси 20% виборців.

Згідно з останнім опитуванням, чотирипроцентний бар'єр подолали б Народно-демократична партія - 4,6% (три року тому вона б назбирала 3,3%); Народний Рух України - 4,5% (у 1997 році до розколу НРУ одержав би 6,6%) і Соціалістична партія - 4,4% (у блоці із Селянською партією України мала 3,3%).

Трошки не вистачило б до прохідного балау об'єднаним соціал-демократам, за яких зараз готові проголосувати 3,9%. Близький їм за духом "Демократичний союз" одержав би 0,6%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування