Погребинський дає наукове пояснення конфлікту Марчук-уряд

П'ятниця, 10 листопада 2000, 16:41
Відомий політолог Михайло Погребинський пропонує вважати всіх учасників скандалу, що вибухнув, невинними. Головне, сказав він, що різниця у даних звітів уряду і очолюваної Марчуком спеціальної комісії "була зазделегідь неминуча".

"Якщо незалежні групи проводять розрахунки величезної кількості даних, у них ніколи не буде того ж самого результату. Якщо різні люди рахують навіть за однією методикою, не кажучи вже про різні методи підрахунку, просто гарантовано можно говорити про те, що буде помилка", - сказав політолог. І додав, що в часи колишнього Радянського Союзу для того, щоб уникнути подібної ситуації, нікому крім Міністерства статистики не дозволялося проводити розрахунки.

"Ми так і не зрозуміли, чи винен уряд в тому, що він подав ці дані. Разом з тим комісія не довела, що ці дані сфальсифіковані. Вона довела, що вони - інші", - сказав Погребинський в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Тепер, на його думку, треба сказати, хто винен в цій невідповідності. "Це навмисна фальсифікація, або помилки тих, хто подавав дані, і хто буде нести відповідальність?" - питає політолог.

Політолог не згодний з тим, що президент віддав долю уряду на відкуп богу і погоді. "Я відмовляюся розуміти, коли кажуть, що зима розсудить. Виходить, що ми всі виявляємося заручниками того, що тому, на кого це було покладено, так і не розібрався, яка реальна ситуація і хто несе за неї відповідальність", - підкреслив Погребинський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News