Волков і Суркіс більше не є впливовими політиками?

Понеділок, 13 листопада 2000, 12:16
Продовжується "витіснення" олігархів з "кола впливових осіб". Свято місце пустим не буває, в Україні ці пустоти заповнюються силовиками. Таким чином, тенденція збільшення впливу силовиків і відсторонення від влади так званих олігархів, що намітилася у вересні, не тільки збереглася, але й посилилася у жовтні.

Такий висновок можна зробити з даних експертного опитування, проведеного Київським центром політичних досліджень і конфліктології. Перші сім лідерів зберігли свої позиції. А ось таких ще зовсім нещодавно впливових людей, як Олександр Волков і Григорій Суркіс, просто "витіснили" з першої десятки. Зараз Суркіс займає 11 позицію у рейтингу впливовості. А Волков - 12.

Ось вже п'ятий місяць поспіль "четвірка лідерів" залишається незмінною. За лідером - президентом Кучмою - слідують прем'єр Ющенко, перший віце-спікер парламенту Віктор Медведчук і голова президентської адміністрації Володимир Литвин.

За ними, вже другий місяць, слідують віце-прем'єр Юлія Тимошенко (5-е місце), голова Верховної Ради Іван Плющ (6), міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко(7).

Зі слів керівника центра Михайла Погребинського, всі перераховані політики, за винятком Плюща, отримали у жовтні трохи менший бал впливу, ніж у вересні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Політолог так пояснює зміни у рейтингу: "Арифметичний конфлікт" між віце-прем'єром з ПЕК і главою Державної податкової адміністрації вивів до десятки одразу двох політиків – голову РНБО Євгена Марчука (8-е місце) та Миколу Азарова (10-е місце). В результаті, вперше за час проведення опитувань – за 4 роки, настільки значним виявилося представництво керівників силових відомств у "вищій лізі" української політичної еліти - місця з сьомого по десяте".

Рейтинг політиків у серпні:
На владному Олімпі поки без змін
У вересні:
Силовики випереджають олігархів за ступенем впливовості

Про тенденцію витиснення олігархів силовиками читайте у "Дзеркалі тижня" статтю "Перемет"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування