Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Ітера" ще раз повірила Ющенку

Вівторок, 14 листопада 2000, 13:56
Аврал в енергетиці ліквідований після переговорів Ющенка з президентом "Ітери" Ігорем Макаровим. Російська компанія передумала опускати перед Україною газову заслонку.

"Ітера" буде продовжувати постачати газ на теплові електростанції - правда, тільки в тому обсязі, в якому Україна сможе оплачувати. У свою чергу, Україна пообіцяла до кінця тижня сплатити борг ТЕС. Фактичний результат переговорів - росіянам вдалося силовим методом вплинути на Київ, щоб той оплатив старі заборгованості.

Загальний борг українських споживачів перед "Ітерою" наприкінці поточного тижня складе біля 100 мільйонів доларів, сказала агентству Інтерфакс-Україна прес-секретар прем'єра Наталя Зарудна. Проте жодних інших подробиць вона не повідомила. Відомо, що на 8 листопада загальний борг складав 170 мільйонів. З огляду на його структуру, схоже, Україна сплатить борг ТЕС, який наприкінці минулого тижня складав 61,5 мільйонів доларів.

Зарудна також повідомила з посиланням на керівника "Нафтогазу України" Копилова, що з травня цього року несанкцiонованого вiдбору росiйського газу не було. З цієї проблеми НАК за дорученням мінпаливенерго проводив спеціальну перевірку, передає УНІАН."Зараховувати до несанкціонованого відбору російського газу той газ, який був відпущений "Ітерою" і непроплачений українською стороною, неможливо", - наголосила Зарудна, пославшись на позицію НАК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування