Вяхирєв стверджує, що Україна бреше?

Вівторок, 14 листопада 2000, 20:45
Скільки б представники України не стверджували, що припинили красти газ з транзитної труби ще в травні, російський "Газпром" продовжує гнути свою лінію.

У вівторок голова правління ВАТ "Газпром" Рем Вяхирєв знову звинуватив українську сторону у крадіжках і заявив, що Україна продовжує несанкціонований відбір російського газу. "Я це заявляю офіційно", - сказав Вяхирєв.

При цьому він додав, що сума боргу України "Газпрому" за газ вже перевищує $2 млрд.

І все це на фоні оптимістичних заяв віце-прем'єра Юлії Тимошенко про те, що "Газпром" і Міжнародна енергетична компанія "Ітера" не припинять поставки газу до України. У той же день, мабуть, передбачуючи реакцію "Газпрому", позицію України з приводу крадіжки пояснив голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Вадим Копилов. Він стверджує, а він зобов'язаний це знати точно, що починаючи з травня 2000 року, Україна не допускала несанкціонованого відбору російського природного газу з транзитних магістральних газопроводів.

Про припинення відбору свідчать результати відповідної перевірки. "Це було ще раз перевірено, і можна з повною достовірністю стверджувати, що не було допущено жодного несанкціонованого відбору газу", - передала слова Копилова прес-секретар українського прем'єра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...