Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Результати експертизи неопізнаного тіла будуть тільки через тиждень – Джига

Четвер, 16 листопада 2000, 12:03
Перший заступник міністра внутрішніх справ України Микола Джига заявив, що говорити про те, що труп невідомого, знайдений в Таращанському районі Київської області, є трупом журналіста Георгія Гонгадзе, можна буде тільки після отримання всіх результатів експертизи.

В інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна Джига підтвердив, що труп без голови знайдений в лісовому масиві Таращанського району Київської області.

"На місце виїжджала дуже авторитетна комісія з числа вчених на чолі з головним судовим медичним експертом країни Юрієм Шупіком. Підкреслюю, з числа вчених, які не дають попередніх даних, що цей труп ідентифікований, як Георгій Гонгадзе", - сказав він.

Джига заявив, що доти, доки не буде офіційного висновку комплексної судово-медичної експертизи хімічної, біологічної, гістологічної та аналізу ДНК, "ніхто не скаже, що це труп Гонгадзе". "Це може бути тільки одна з версій", - зазначив перший замміністра.

З його слів, результати експертизи можуть бути тільки через тиждень, оскільки це складна і трудомістка робота. На даний час неoпізнаний труп знаходиться в обласному бюро судово-медичної експертизи, повідомив Джига.

Він підтвердив, що на трупі були виявлені металеві предмети, які на даний час знаходяться на дослідженні. "Після того, як стануть відомі результати судмедекспертизи, вони будуть пред'явлені для oпізнання дружині", - сказав перший замміністра.

При цьому Джига зазначив, що за фактом виявлення трупа в лісовому масиві Таращанська районна прокуратура порушила кримінальну справу по ст. 94 (вбивство із обтяжуючими обставинами) Карного кодексу України.

Коментар УП. Тільки зараз від пана Джиги ми дізналися, де знаходиться тіло, таємно вивезене з моргу Витріщай. У відповідь на наші дзвінки в морг на вулицю Оранжерейну, нам відмовилися підтвердити або спростувати інформацію про наявність обезголовленого тіла і порекомендували звертатися з цього приводу тільки до МВС України. Дивно, що пан Джига так і не роз'яснив, хто за чиєю вказівкою вивіз тіло.

У нас є всі підстави заявляти, що якби ми не приїхали в це місто, міліція так і зам'яла би справу з неопізнаним трупом. Ми не стверджуємо, що тіло належить Георгієві. Але у нас практично немає підстав для сумніву, що прикраси знайдені на тілі належать саме Гонгадзе, або підкинені, або майстерно підроблені.

Тим більше дивно, що ніхто навіть не робив спроб пред'явити нам знайдені речі на впізнання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування