Навіщо міліції брехати?

П'ятниця, 17 листопада 2000, 12:25
У справі Гонгадзе з самого початку було чимало дивного. Чому пропав саме він? Кому це було вигідно? Кому Георгій заважав? Відповідей на ці питання може бути дуже багато, але ці відповіді не є вичерпними.

Зараз справа набула ще більш дивного повороту подій. Ми згодні з тими, хто говорить, що у всьому тому, що відбувається, відсутня логіка.

Якщо злочинці зробили все, щоб тіло було складно пізнати, то чому залишилися такі унікальні речі, як браслет, перстень і талісман?

Чому, пересвідчившись в тому, що за нашим описом ці речі схожі на прикраси Георгія, київська обласна міліція вирішила їх взагалі не пред'являти на опізнання? Досі нам ніхто не показав ці речі.

Якщо це тіло не належить Георгієві, чому воно пропало якраз тоді, коли ми туди приїхали?

Джига, посилаючись на дані експертів, заявляє, що тіло "перезимувало". В тіла, яке ми бачили, були внутрішні органи, які, як стверджують ті експерти, з якими ми консультувалися, розкладаються в першу чергу, і не можуть "пережити" літо.

Джига говорить, що довжина тіла становить 174-177 см. А експерт, який виміряв тіло відразу, як його витягли із землі, повідомив, що довжина тіла без голови 167 див. Він його вимірював! А дані Джиги засновані на розрахунках за тазо-стегновою кісткою.

Джига затверджує, що вік загиблого біля 40 років. За даними дослідження Таращанського експерта тілу 30-35 років. Ми розуміємо, що наукові світила повинні, по ідеї, знати більше, ніж місцевий судмедексперт, але вже дуже багато розходжень.

Ми не можемо стверджувати, що знайдене тіло належить Гонгадзе. Ми тільки звертаємо увагу, що є досить підстав для більш докладної перевірки, чи його це тіло. Ми хочемо, щоб дослідження проводилося відкрито для його родичів і близьких. Крім того, будемо вимагати проведення незалежної експертизи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...