Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура зізналася у викраденні тіла з Таращі

Неділя, 19 листопада 2000, 17:04
Тіло з Таращі вивезла прокуратура. У цьому, через пару днів, зізнався заступник Генерального прокурора України Сергій Винокуров в інтерв'ю газеті "Сегодня".

У відповідь на прохання журналістів газети прокоментувати раптове зникнення тіла з Таращі, Винокуров повідомив, що рішення про те, що "тіло будуть досліджувати у Київському облбюро СМЕ, було прийнято раніше". "Але коли у середу стало відомо, що навколо трупу відбувається якась метушня, що його ось-ось відвезуть навіть не родичі, а журналісти, ми дали команду прискорити відправку. Ось і все, ніяких таємниць..." - підтвердив зампрокурора нашу здогадку про те, що завдання вивезти тіло поступило в день нашого прибуття до Таращі. Замгенпрокурора навмисно не уточнює, коли саме "раніше" було прийнято рішення і чому тіло не перевезли до Києва одразу.

Тим більше, що під тиском Києва транспортну проблему, як повідомляє начальник районної міліції Велієв, вдалося вирішити протягом години.

Вінокуров також не виключив, що проти місцевого експерта буде порушено кримінальну справу. За те, що він видав свідоцтво про смерть.

"Але поки це тільки чутки - ніхто карної справи не порушував. Однак факт і причини видачі такого свідоцтва зараз розсліджуються, експерт допитаний. Він, до речі, свідчив, що підписав документ під психологічним тиском з боку групи журналістів, які виїжджали в середу до Таращі", - повідомив прокурор. Сподіваємось, що в цій ситуації перебільшив Винокуров, а не експерт Ігор Воротинцев. Оскільки ми, журналісти, процедури видачі тіла з моргу не знали і видати довідку про смерть не просили. Її виписати нам запропонував сам експерт.

Замгенпрокурора роз'яснив, що "маючи таке свідоцтво на руках, та ж Притула, наприклад, могла б вимагати видачу тіла з будь-якого моргу. Потрапила б, скажімо, в момент, коли там яка-небудь санітарка "на господарстві" залишилася, і забрала б. Адже з останками експертам ще працювати і працювати..."

Тепер ясно, чому ця довідка, яка для нас не мала ніякого значення, викликала бурю емоцій у правоохоронців. Вони бояться, що ми заберемо тіло? А чого їм боятися? Тим більше, що міліція переконана в тому, що це не тіло Гонгадзе?

Ще більш цинічно звучать слова про те, що над цими останками ще мають "працювати і працювати". Нісенітниця, тому що тіло пролежало "безхозним" майже два тижні і ніхто його долею не цікавився. А вивезли його до Києву в спішному порядку саме тоді, коли ми з'явилися в Таращі.

Подробиці справи Гонгадзе

Кучма хоче "поставити крапку" в справі Гонгадзе

Навіщо міліції брехати?

Кого вбили?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...